Un decor de Craciun in stil scandinav!

6

In acest an, un vant venit direct din nord sufla asupra celor mai in voga si mai frumoase tendinte de Craciun. In apropiere de semineu, in domitor sau in living, stilul scandinav este cel care se impune drept un must have.

In meniul acestei sarbatori « cu un sos nordic », va trebui sa se regaseasca lemnul brut, blanita moale si calduroasa, o buna doza de natura, dar si cele mai traditionale decoratiuni.

Ideea? Sa reproduci in interiorul casei tale o ambianta festiva si cocooning in acelasi timp. iar de Craciun, mai mult ca niciodata, interiorul casei tale trebuie sa se inspire din casele nordice.

Un living cu cateva note nordice. Alege pentru living un brad XXL pus pur si simplu in valoare, doar de ghirlanda luminoasa. Nu trebuie sa il supraincarci, atunci cand acesta este mai mult decat de ajuns prin frumusetea sa naturala. Mai adauga cateva perne moi si pufoase pe canapea si gata. Cele din catifea, in nuante inchise sunt cea mai buna alegere.

La masa de Craciun, tendinta nordica devine geometrica. Masa de Craciun va arata cel mai bine decorata in nuante de alb si de negru. Adauga o ramurea de brad, cateva lumanari imaculate si cateva stelute suspendate deasupra locului de luat masa si vei obtine un decor nordic cu un efect garantat.

Un dormitor glamour in stil scandinav pentru Craciun. De Craciun, dormitorul are dreptul sa fie unul cat mai personalizat. Alege o cuvertura in tonuri pamantii, dar si perne din catifea care sa puna totul cel mai bine in valoare. Albul ai auriul fac cel mai bun duo pentru un decor minunat.

La exterior, poti decora cu ajutorul lanternelor. De Craciun, nu ai cum sa uiti de decorul exterior al casei. Alege lanterne din lemn sau din metal care arata cel mai bine si care sunt si rezistente in acelasi timp.

O masa care privilegiaza materialele nobile. Ai nevoie pentru bucatarie sau locul de luat masa de o masa naturala, minimalista, care sa incarneze spiritul scandinav.  Astfel ca o masa in nuante de negru din lemn, cu sticla deasupra va fi cel mai bine pusa in valoare de scaune tot in nuante de negru si de o vesela in nuante inchise.

Semineul poate sa fie si el decorat foarte frumos, prin intermediul unor ghirlande luminoase, a unor ramurele de brad sau al unor lanterne. Poti sa pui deasupra si un cerb impaiat si sa agati de el sosete imense cu dungi.