Sfaturi Naturiste

Remedii naturale contra cefaleelor

Cefaleele sunt dureri de cap cu caracteristici specifice. Sunt cele care:

  • se manifesta prin dureri opresive si nu au cauze genetice.
  • se produc mereu aproape la aceeasi ora si nu genereaza hipersensibilitate la lumina.
  • nu sunt de obicei atat de intense ca si migrenele.

Exista diferite feluri in care poti trata aceste probleme. Dar remediile naturale sunt in general cea mai buna modalitate.

Remedii naturale contra cefaleelor

Ceaiul cu lamaie, o excelenta alternativa. Lamaia are excelente proprietati curative. Poate detoxifia, purifica si are o mare putere antioxidanta. I se atribuie chiar si proprietati anticancerigene.

Gheata, de mare ajutor pentru cefalee. Aplicarea recelui este una din cele mai bune solutii contra durerilor de cap. Aplica deci gheata pe zonele dureroase, cate 2 minute, cu 3 secunde de repaos, timp de 20 de minute.

Ceaiul cu musetel. Musetelul este o alta planta cunoscuta pentru multiplele sale proprietati medicinale. Pentru a prepara acest ceai foloseste-te de flori si ai grija ca acestea sa fie proaspate.

Uleiul esential de lavanda. Uleiurile esentiale sunt extraordinare pentru organism. Pentru durerile de cap se recomanda uleiul esential de lavanda. Poate sa fie folosit in stare pura, dar are cele mai bune efecte atunci cand este folosita alaturi de alte substante. Se poate amesteca astfel cu uleiul de masline, cu uleiul esential de migdale si cu uleiul de argan.

Ghimbirul, o minune a naturii. Ghimbirul reprezinta un alt element natural foarte bun si foarte special atunci cand vrei sa tratezi cefaleele. Poate trata numeroase dureri si maladii. In cazul durerilor de cap actioneaza ca un analgezic si un anti-inflamatoriu.

Amesteca putin ghimbir razuit cu apa fierbinte si bea amestecul pentru a trata durerile de cap.

Apa rece si apa calda. Combina o lingura de mustar cu sare de mare si pune apoi amestecul intr-un pahar cu apa calda. Amesteca pana cand totul s-a dizolvat. Mai pregateste doua recipiente mari. Intr-unul pune apa calda, in altul apa rece. Pune amestecul cu mustar si sare in fiecare recipient. Pune apoi picioarele in recipientul cu apa rece si apoi in cel cu apa calda. Operatiunea trebuie sa fie repetata pana cand apa calda se raceste.

Alimentele anti-stres si cele care favorizeaza relaxarea. Ovazul este un aliment anti-stres foarte benefic, dar si cele care contin omega 3. Fructele uscate se recomanda si ele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *