Home and deco- ce trebuie sa faci (sau nu) pentru un decor alb in intregime

7

Vrei sa te lasi si tu sedus/a de cea mai in voga tendinta a momentului? Adica un decor in nuante de alb imaculat? Reperata de ceva vreme pe toate retelele sociale, aceasta tendinta trebuie neparat adoptata si in casa ta. Ramane doar sa o adopti cu gust. Cum?

Sa te simti cel mai bine la tine acasa, este un lucru extrem de important. Dar este la fel de important sa stii cum sa traiesti intr-o casa decorata cu gust.

Alege asa cum trebuie paleta de culori. Nu, nu exista doar o singura nuanta de alb. Si nu, nu poti face orice cu nuantele. Daca vrei sa traiesti in cel mai armonios loc, trebuie sa te bazezi pe trei optiuni- ai nevoie de o paleta ton pe ton, de o paleta compusa din nuante de alb, de o culoare mai vie, dar si de tonurile sale adiacente si in fine de o paleta care ofera tonuri mai vii situate insa in opozitie unele fata de altele pe prisma, pe langa alb. Un exemplu concret- alb, nisipiu si nuante de aluna, caramiziu si caramiziu deschis sau alb, bleumarin si portocaliu.

Privilegiaza materialele nobile. Intr-un interior imaculat, cele mai frumoase sunt materialele nobile. Un lemn reciclat sau brut, plante suspendate pe post de copruri de iluminat in bucatarie, mobilier din metal… incearca astfel sa imbini vechiul cu noul iar notele moderne sunt cele care contrabalanseaza efectul autentic.

Respecta un stil. Pe langa materialul mobilerului, stillul este la fel de important. Este la fel de important sa nu deviezi de la o tema.

Nu ramane blocat in tonurile imaculate. Luminozitatea dintr-o incapere imaculata va fi cel mai bine pusa in valoare prin intermediul culorilor. Mai multa intensitate, mai multa profunzime si poti sa zici ca ai dat lovitura.

Nu iti supraincarca peretii cu tablouri. Prea multe tablouri vor ajunge sa distruga decorul la care ai muncit atat. Atunci cand vine vorba despre tablouri nu trebuie sa cazi in exces. Un tablou mai mare poate sa decoreze singura un perete intreg si il va pune cel mai bine in valoare.