Aciditate gastrica- 5 remedii naturale

3

Suferi de aciditate gastrica? Aceasta problema poate sa iti afecteze in mod negativ viata de zi cu zi. Din acest motiv, este nevoie sa se gaseasca o solutie pentru a neutraliza acidul gastric produs in esofag, pentru a-l elimina chiar.

Aciditatea gastrica este cea care produce o senzatie de disconfort sau de arsura in partea de sub piept. Acidul prezent in stomac, care contine mai multe microorganisme, urca prin esofag, un lucru care provoaca iritatii.

Uneori, poate sa fie vorba despre o problema trecatoare, altadata, acidul gastric necesita o mai mare atentie.

Dar in majoritatea cazurilor, problemele legate de aciditate gastrica, nu au prea mari complicatii. Deci simptomele pot sa fie tratate cu ajutorul unor remedii naturale. Iata cateva dintre ele.

Suc de aloe vera, de castravete si de mar. Aceasta combinatie este perfecta pentru a trata simptomele aciditatii gastrice. Amesteca astfel un castravete, un mar si 125 ml de gel de aloe cu 2 pahare de apa si bea un pahar dupa una din mesele principale ale zilei.

Principalul sau efect- calmarea iritatiilor. Ajuta si la neutralizarea acidului in stomac, un lucru care te ajuta sa eviti si refuxul.

Apa de cartofi, un aliat de pret pentru a combate problemele legate de aciditate gastrica. Cartofii contin un nivel ridicat de amidon, antioxidanti si fibre, compusi care ajuta la combaterea aciditatii gastrice.

Aceste proprietati ale cartofului ajuta la reglarea pH-ului stomacului si la intarirea esofagului. Scoate sucul de la 2 cartofi si amesteca-l cu 2 pahare de apa.

Sucul de papaya si semintele de in. Datorita compusilor sai anti-inflamatorii, dar si a enzimelor sale, acest suc este cel care va permite controlarea problemelor legate de aciditate gastrica. Poate neutraliza acizii si poate diminua trecerea acestora in esofag. Pentru un suc foarte nutritiv, amesteca un papaya cu o lingura de seminte de in si miere.

Ghimbirul. Ghimbirul are un efect alcalin si poate controla compusii acidului, dar si pH-ul stomacului, un lucru care poate duce la reducerea problemelor legate de aciditate gastrica.

Scortisoara.  Scortisoara este perfecta pentru a trata durerile de stomac. Este o mirodenie care poate favoriza o buna digestie si care poate reduce productia de gaz si de acid, dar si inflamatia.

Fierbe apa si adauga 2 linguri de scortisoara. Lasa totul la infuzat si bea cand simti ca simptomele de aciditate gastrica isi fac aparitia.