5 remedii naturale pentru a lupta contra oboselii cronice

4

Oboseala cronica este o stare care rezulta dintr-un exces de munca fizica sau psihica. Si chiar daca nu este vorba despre o maladie in sine, aceasta stare poate sa fie totusi, un factor responsabil pentru numeroase probleme de sanatate.

Oboseala cronica poate deci sa duca la supraponderabilitate sau la alte probleme alimentare. Iar toate acestea pot sa distruga starea de bine a persoanei care nu este atenta la semnalele de alerta transmise de catre corp.

Cel mai adesea, oboseala cronica este legata de lipsa somnului. Daca nu reusesti sa dormi macar 8 ore pe noapte, trebie sa stii ca 6 ore nu sunt suficiente.

Simptomele cele mai frecvente ale oboselii cronice sunt durerile de cap sau durerile musculare. Iar apelarea la remediile naturale reprezinta cea mai eficienta metoda de a tata oboseala cronica, deoarece nu prezinta efecte secundare.

Sucul cu fulgi de ovaz. Fulgii de ovaz contin hidrati de carbon, un nutrient important pentru a combate oboseala. Ovazul poate aduce un plus de energie corpului. Pune la inmuiat fulgii de ovaz in apa calduta apoi dupa ce i-ai filtrat, adauga intr-un blender fructe, lapte si apa si amesteca.

Ceaiul de ghimbir. Radacina de ghimbir prezinta numeroase proprietati curative. In plus, aroma si gustul sau sunt delicioase. Un cei cu ghimbir este cea mai eficienta si mai delicioasa modalitate de a alunga deci oboseala cronica.

Pudra de maca. Datorita nivelului sau ridicat de vitamina B1, pudra de maca vine cu un plus de energie. Pudra de maca se poate folosi foarte usor in tot felul de sucuri smoothie.

Ai nevoie de 6 linguri de pudra de maca, de 2 pahare de apa si 2 pahare de capsuni pentru a obtine un suc delicios contra epuizarii.

Ceaiul cu scortisoara. Scortisoara este un bun stimulant contra oboselii. Deci pentru oboseala cronica se poate prepara si un ceai cu scortisoara. Este delicios si se poate bea o ceasca pe zi.

Spanacul. Un aliment bogat in nutrienti benefici pentru corp. Este foarte bogat in vitamine din grupa B, dar si in minerale care vin cu un plus de forta si de energie, nutrienti care aduc forta si energie.