5 plante medicinale care pot combate hipertensiunea

8

Pentru a combate hipertensiunea, in primul rand este foarte important sa iti schimbi modul de viata. Dar mai poti apela si la cele mai benefice plante medicinale.

Frunzele de maslin. Maslinul nu reprezinta doar o sursa pentru uleiul de masline. Este in acelasi timp o sursa de grasimi sanatoase, pe care toti ar trebui sa le consumam. Frunzele de maslin ajuta la combaterea hipertensiunii.

Poti prepara astfel o infuzie din frunze, pe care sa o bei dimineata pe stomacul gol si seara inainte de a merge la culcare.

Musetelul si coada-calului. Iata doua ingrediente excelente atunci cand te confrunti cu probleme legate de hipertensiune. Musetelul are cele mai benefice proprietati relaxante. In ceea ce priveste planta coada-calului, proprietatile sale diuretice sunt cele mai benefice pentru a controla presiunea arteriala.

Prepara un ceai din frunze uscate de coada-calului si din flori uscate de musetel pentru a incepe sau incheia o zi extenuanta.

Rozmarinul. Rozmarinul poseda proprietati hipotensive si diuretice. Este in acelasi timp foarte bogat in flavonoizi, care ajuta la ameliorarea circulatiei sangvine si la prevenirea rigiditatii articulare.

Alaturi de usturoi, un ingredient cu proprietati hipotensive prin excelenta, vei obtine cele mai bune efecte. Trebuie deci neaparat sa incluzi si la tine in alimentatie usturoiul si rozmarinul.

Dar poti prepara si o bautura cu 5 catei de usturoi, cu 4 cesti de apa si o lingura cu frunze uscate de rozmarin.

Dafinul. Dafinul este un condiment destul de des folosit de catre gospodine in bucatarie care te va ajuta sa combati hipertensiunea. Este un ingredient bogat in potasiu si magneziu, doua minerale esentiale in tratarea hipertensiunii. Bea deci un ceai din frunze de dafin de 2-4 ori pe zi pentru a profita din plin de toate beneficiile sale.

Rodia. Sucul de rodie este foarte bogat in antioxidanti si potasiu deci este excelent pentru a combate hipertensiunea si nivelul rau de colesterol.